I am MPI

Vil du veta mer om våra medlemmar i MPI Sweden chapter? Eller kanske presentera dig själv? Skicka en bild och en kort text om dig till Sussie Bierbum på vårt kansli så lägger vi upp det. 

Johanna Norberg

Digital data strategist, Hyper Island
Johanna Norberg
I’ve struggled to find out were in the world I belong. At age 18 I got on a plane and didn’t return until 4 years later. The last two years of traveling I spent in the skiing resort Verbier, Switzerland, were I worked for a 5 star Chalet. One week I met a client who told me about her work in The Meeting Industry and something happened within me, I had found it, The Meeting Industry. After that meeting I decided to start study Project Management, Meeting and Events. You may say that the traveler finally found home.

As a student member I’m overly pleased with what MPI do for younger associates, the senior fellows are open minded and willing to give their best advice's. As a member of the MPI Swedish Chapter I meet up with local geniuses and when attending EMEC in Istanbul I got the chance to meet and network with pioneers from all over the world. During EMEC 2014 I came across The Larry Lee Memorial Foundation; I met an inspiring member who told me about the great icon Larry Lee, he encouraged me to apply for the scholarship. I received the Larry Lee Foundation Scholarship in the end of September. I got to attend IMEX America 2014 and the Future Leaders Forum in Las Vegas, NV, on the behalf of the MPI Foundation.

I’ve got a better understanding for the Industry in which I’m determined to devote myself to create a bridge between online and onsite meetings. That’s why I’ve decided to continue my studies at Hyper Island but I still want to keep on growing in the MPI network. Because when we meet, we can change the world.

Anders Müller

Livebrand Communication AB
Anders Müller

Jag har har varit en del av Mötesindustrin i Sverige i över 25 år. Journalisten Roger Kellerman (Meetings International) skrev en artikel om mig i tidningen Konferensvärlden redan 1991, där han kallade mig “förmodligen den viktigaste konferensregissören i Sverige”. Jag var så stolt. För det är vad jag fortfarande gör: Regisserar, skapar koncept och idéer för möten som gör kundens varumärke levande, deras budskap starkare och deras möten mer värdefulla.

Jag har drivit egen konsultverksamhet hela mitt liv, och arbetat åt över 250 olika kända varumärken. Jag headhuntades till byrån Great 2004, där jag arbetade som byråchef för Event-delen i två år. Jag medverkade därefter i fyra år som konsult och creative director på byrån Imagine, där vi lyckades vinna titeln Årets Byrå både 2009 och 2010.

Mitt viktigaste arbete är att kunna att inspirera kunder och medarbetare, att få folk att se vikten av att leva varumärket. Och du lever det genom möten. Det finns ingen annons i världen som kan sälja bättre än ett personligt möte. Och det är därför jag tror på Mötesindustrin som den viktigaste och mest kraftfulla spelaren när det gäller att ändra folks åsikter, driva börskurser och skapa framgång.

Jag ingår i styrelsen för MPI Sweden, där jag driver utveckling och marknadsfrågor.

Florence Cardell

Marknad- och försäljningschef, Yasuragi Hasseludden
Florence Cardell
Jag älskar att inspireras och utvecklas! Därför tror jag att det är just därför jag brinner och älskar att vara en del av mötesindustrin. Varje möte leder till något nytt! Att få jobba med en av sina passioner är få förundrat, och jag tror att många av oss inom Mötesindustrin har hamnat här för att vi just delar denna passion till möten och människor.

För mig är möten och events något mer än bara fyra väggar, bord och stolar. Jag ser varje möte som ett oskrivet blad, där jag tillsammans med kunden får möjlighet att börja skapa något unik utifrån deras syfte och mål.

Sedan augusti 2012 jobbar jag på Yasuragi Hasseludden som Marknad- och Försäljningschef. Här får jag jobba med två av mina passioner, inte bara möten utan även spa. En härlig kombination, som helt rätt ligger i tiden och som faktiskt även förstärks av aktuell forskning. Att kombinera möten meditation och avslappning i form av massage, gör att hjärnan mår bättre. Möten är en viktig investering, inte bara för deltagarna utan även för företaget eller organisationen bakom.

Anledningen till att jag engagerar mig i MPI är att jag vill vara med och påverka mötesindustrin till bättre möten.

Josephine Hihldor

Student PME!3
Josephine Hihldor
My name is Josephine Hihldor and currently I am studying the program "Project management, meetings & events" on TEC (Travel Education Center).

I am a social and positive girl who likes to be the spider in the net and make my customers happy. I like to that little something extra that no one expected and I'm very independent and takes initiative. To do something outside the box can sometimes give a little extra and the unexpected that makes it a successful event.

Previously I worked as a education coordinator within an organization called ”Sweden's student council – SVEA” where I also worked as an educator and project manager. I was also involved in the planning team for the World Scout Jamboree in 2011 which was a big scout camp for 40,000 participants from 161 countries.

Are you interested in hearing more about me or what I've done, you just have to contact me.

Chris Jolly

Sales Manager, Ligula Hospitality Group
Chris Jolly

Kom i kontakt med mötesindustrin, eller MICE som det kallades då när jag började jobba med Sales på SAS i London 2000. Detta var även samma år som jag hörde talas om MPI och gick med i UK Chapter, sedan dess har jag varit medlem. Jag åkte på de flesta av MPIs Europakonferenser, eller EMEC som de nu heter, och vart väldigt inspirerad av varje konferens. Man fick dessutom många kontakter vid dessa.

Efter några år på VisitSweden i London är jag nu tillbaka i Sverige sedan 2008 och jobbar numera med hotell och restauranger. I Ligula ingår 15 hotell och åtta restauranger från Köpenhamn i söder till Umeå i norr, bl a ingår Solliden på Skansen och Trädgår'n i Göteborg.

Jag har även jobbat med en YH-utbildning inom Möten och events, ”Project Manager, Meetings & Events” som utbildningen heter. Jag har sett fyra klasser gå ut och det är jättekul att se dem jobba ute i våran spännande bransch.

Bo Magnusson

Kistamässan
Bo Magnusson

Med över 30 år i mötesindustrin kan man nog konstatera att jag är fast! Och det med glädje. Att ha som yrke att skapa platser där människor möts och viktiga relationer skapas är bara helt fantastiskt! Mässor, events, kongresser, konferenser – jag kan lite om allt och vet dessutom vad som funkar och inte! Mina 4 år som ordförande i MPI Sweden har dessutom gett mig en dimension till i mitt mötesliv. Vi skapar nu en industri! Och inte vilken som helst – en som växer och kan ge rena exportintäkter. Hör av dig! Jag möts gärna!

Kristina Landeström

Metamorphos Communication, Meeting manager
Kristina Landeström
Det händer fantastiska saker när vi möts och vi människor har behov att mötas.Under mina år i mötes- och eventindustrin har jag har som projektledare planerat, producerat, genomfört och utvärderat möten och events åt många företag och organisationer och också undervisat i ämnet på ett flertal skolor. Det jag verkligen gillar med mitt jobb är att ingen dag är den andra lik samt att man får möjligheten att träffa många olika människor. Det är en av anledningarna till att jag fortfarande efter snart 20 år i mötesindustrin är lika passionerad för mitt jobb. Medlem i MPI har jag varit sedan 2008 och sitter i ordförandestolen sedan 1 oktober 2012. När jag inte jobbar ägnar mig åt bl a träning, bilden är från min första triathlon sommaren 2012 - som jag är väldigt stolt över!

Claes Jonsson

Jonsson & Co
Claes Jonsson

För drygt tjugofem år sedan klev jag på tåget till Åre och ett jobb som diskare. Det klivet har jag aldrig ångrat! Totalt blev det fjorton säsonger på restaurang. Jag har också hunnit med att forska och undervisa i marknadsföring på högskolan och ett antal olika projekt och konsultuppdrag i mitt eget företag som jag startade 1996. Dessutom har jag haft förmånen att få möta ett stort antal olika personer på vägen – alla unika och fantastiska på sitt sätt!

Idag arbetar jag som föreläsare, moderator och konsult med inriktning på ledarskap, varumärken, utvecklingsfrågor och - ja, lite av varje faktiskt. I slutändan handlar det ändå om samma saker: Det handlar om möten mellan människor. Som jag ser det är det där både varumärken och framtiden skapas. Och varje enskilt möte kan faktiskt göra skillnad. Jag har svårt att tänka mig en mer spännande och meningsfull fråga att jobba med!

MPI innebär en möjlighet för mig att möta och lära känna människor som brinner för sitt jobb och har otroligt mycket kunskap. Jag lär mig nya saker hela tiden som jag har nytta av i mitt jobb. Dessutom ger det ett bra kontaktnät – och massor av positiv energi. MPI gör skillnad, helt enkelt. Men det är helt och hållet upp till mig. Hurra!

Frida Lundqvist

Mötes- och eventansvarig
Frida Lundqvist

När jag bytte karriär från många år som pedagog i Göteborg önskade jag mig en bransch där jag kunde kombinera mina intressen, erfarenheter och ambitioner med en förhoppning om att samtidigt hitta vägen hem till rötterna i norr. Steget att utbilda mig till projektledare för möten- och event på Travel Education Centre i Stockholm tog mig längs den önskade vägen där jag upptäckte mötesindustrin. Utbildningen visade mig att jag inom mötesindustrin fick användning av mitt intresse för människor och kulturer, att organisera och leda, sprida kunskap och vara kreativ och tänka ett steg till där ingen box finns.

Nätverka, nätverka bankade varje utbildare och vägledare inom branschen in under kurstimmarna med direktiv att det är det som tar dig vidare och ger dig mest kunskap inom mötes och eventindustrin. En lärdom som jag direkt tog fasta på och började just nätverka i Sverige och Europa. Snabbt kom jag i kontakt med MPI som direkt visade resultatet av nätverkande inom branschen, bland annat ett examensarbete på uppdrag av MPI Sweden.

Väl ute i mötesindustrin kan jag nu säga att jag att jag inte bara hittat hem i mitt yrke jag har även hittat hem rent ordagrant då jag nu är mötes- och eventansvarig för Sveriges nordligaste anläggningar i Björkliden, Låtkatjåkko och Riksgränsen. Inom MPI får jag lära känna och dela kunskap med engagerade och kunniga personer inom alla delar av mötesindustrin och att arbeta för att sprida och lyfta kunskapen om mötesindustrin i hela Sverige. Att vara en del av MPI känns som en ära och en självklarhet för mig som en del av mötes- och eventbranschen i Sverige.